Udruga/udruženje građana za maligna oboljenja dojke i ostala maligna oboljenja kod žena

Manifestacija "Jedan narcis-jedan život" pod pokroviteljstvom EP HZHB

Udruga za maligna oboljenja dojke i drugih takvih oboljenja kod žena Novi Pogled iz Mostara već tradicionalno obilježava Dan narcisa, uz ostale aktivnosti koje provodi tijekom godine s ciljem pomoći oboljelim ženama i podizanje svijesti kod zdravih žena da vode brigu o svom zdravlju.

Tako je i danas ispred trgovačkoga centra Mepas Mall održana manifestacija Jedan narcis - jedan život pod pokroviteljstvom Elektroprivrede HZHB d.d. Mostar, koja već godinama sponzorira održavanje toga događaja.

Manifestaciju je otvorila Ivana Bunoza izvršna direktorica za Ekonomske poslove, te je pored ostaloga kazala:
"Čast mi je i obveza kao predstavnici Elektroprivrede HZHB d.d. Mostar, a prvenstveno kao ženi, da smo u prilici pomoći i podržati tradicionalnu manifestaciju Udruge žena liječenih od karcinoma dojke Novi pogled kojom zajedničkim snagama upoznajemo sve žene o važnosti prevencije kod malignih oboljenja i o svim vidovima pomoći oboljelima od raka dojke. Ženama koje se i suoče s dijagnozom raka dojke preporučujem povezivanje s Udrugama jer je svakoj ženi to potrebno, bez obzira na to koliko ona bila hrabra i sigurna da se može s tim nositi posebno ako smo svjesni kako od karcinoma mogu oboljeti osobe raznih životnih dobi", riječi su direktorice Bunoze koja je na kraju pozvala sve institucije i pojedince da dadnu svoj doprinos kako bi svi skupa pomogli oboljelima od ove maligne bolesti.

Predsjednica mostarske Udruge Maja Memić zahvalila je Elektroprivredi HZHB na kontinuiranoj potpori i naglasila kako Udruga Novi pogled ne postoji samo zbog oboljelih žena nego i zbog zdravih žena.
"Cilj je da naše sugrađanke pokrenemo i ukažemo im na veliki problem raka dojke, odnosno potrebu da trebaju voditi računa o sebi, biti osviještene, raditi jednom godišnje detaljne preglede, mamografske i ginekološke", upozorila je predsjednica Udruge.